Reflexológia

Reflexologiai lab terkep

A reflexzóna masszázs helyre állítja a szervezetben az egyensúlyt azáltal, hogy működésbe hozza az inaktív részeket, illetve csillapítja a túl aktívakat. Ugyanakkor azokra a szervekre, amelyek jól látják el a feladatukat, ártalmatlan. Mivel valamennyi testrész és szerv szoros kapcsolatban áll egymással, az ami, hatással van egy szervre, illetve testrészre, hatást gyakorol az egész szervezetre. A tapasztalatok alapján a reflexológia legfőképp három területen bizonyult nagyon hasznosnak: testileg, pszichésen és szellemileg. Nem a reflexológus gyógyít, hanem a szervezet maga! Mi csupán beindítjuk a gyógyító folyamatokat masszázzsal, a pácienstől nagyon sok függ (helyes életmód, stb.).

A reflexológus tanfolyam jogi háttere: 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet, 11/1997. (V. 28.) NM. rendelet, a reflexológiai kezelés csak szakképesítés megszerzése után végezhető, mint természetgyógyászati tevékenység. A tanfolyam elvégzése után hallgatóink oklevelet kapnak, amellyel frissítő talpmasszázst végezhetnek, természetesen a talp reflexzónáinak megfelelően. Jelen képzésünk, mint „közösségi ismeretterjesztés” keretében szerveződik. Nem minősül szakképzésnek, de a bizonyítványon „egyéb személyi szolgáltatás” kategória alapján vállalkozói igazolvány váltható ki a jelenleg hatályos jogszabályok alapján.

A tanfolyam kimondottan gyakorlati jellegű. A hallgatók egymás talpát masszírozva megtanulják, hogy a talpon a főbb reflexzónák hol helyezkednek el, azokat milyen sorrendben és milyen technikával masszírozzák. Oktatásra kerül továbbá olyan praktikus és gyakorlatias elméleti ismeretanyag, amit egy talpmasszázzsal foglalkozó embernek feltétlenül tudnia kell, tudnia illik. Mint pl. a talpmasszázs eredete, története, hatásmechanizmusa, javallatai, ellenjavallatai, kiegészítő reflexzónák, stb.