Nyirokmasszázs

 

A nyirok a sejtek közötti folyadék, amelynek egy részét a sejtek termelik, a másik része pedig a vérből a hajszálereken keresztül jut a sejtek közötti állományba. A nyirokkeringés feladata a vérpályán belüli és kívüli folyamat közötti egyensúly megtartása.

Az artériákból a szövetek közötti térbe jut a víz, valamint a sók, a vitaminok, és a kisméretű tápanyagok. A szöveteket alkotó sejtek ezt használják fel az anyagcseréjükhöz. A „hulladékot”ezután a sejtek kivetik a szövetközi térbe.

A nyirok megtalálható test-szerte, szerveink között, az izmok és a bőr között, nagyobb izomkötegek között, az idegrostok körül. A bőr és az izmaink kipréselik a nyirokfolyadékot a kötőszövetből. Ezt az élettani jelenséget támogatja a nyirokmasszázs. Éppen ezért finom, lágy, ritmikus mozgás alkalmazható a nyirokmasszázs során.

 

A nyirokmasszázs, más néven nyirokdrenázs hatásai

 

nyirokmasszázs Az idegrendszerre gyakorolt pozitív hatásával nyugtató, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Az immunrendszerre nézve is jótékony hatást fejt ki, alkalmazásával ugyanis fokozódik a szervezet védelmi mechanizmusa.

Javul a szervezet folyadék-, valamint váladékelvezetése.

Mivel javítja az oxigén-ellátást, sebgyógyító, regeneráló hatással bír. Javítja a hajszálerek keringését is.

 

A nyirokmasszázs eredményesen alkalmazható a folyadékegyensúly megtartásában, a regenerálódásban, immunrendszer-erősítésben, acnek (pattanások) gyógyításában, illetve más bőrelváltozások (pl. cellulit, rosacea, vérömleny, terhességi csíkok, vizesedések az arcon, lábödémák) kezelésében.
 
 
Kérje ingyenes tájékoztató anyagunkat és jelentkezzen tanfolyamaink egyikére!
 
 

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.