Nyirokmasszázs

 

A nyirok a sejtek közötti folyadék, amelynek egy részét a sejtek termelik, a másik része pedig a vérből a hajszálereken keresztül jut a sejtek közötti állományba. A nyirokkeringés feladata a vérpályán belüli és kívüli folyamat közötti egyensúly megtartása.

Az artériákból a szövetek közötti térbe jut a víz, valamint a sók, a vitaminok, és a kisméretű tápanyagok. A szöveteket alkotó sejtek ezt használják fel az anyagcseréjükhöz. A „hulladékot”ezután a sejtek kivetik a szövetközi térbe.

A nyirok megtalálható test-szerte, szerveink között, az izmok és a bőr között, nagyobb izomkötegek között, az idegrostok körül. A bőr és az izmaink kipréselik a nyirokfolyadékot a kötőszövetből. Ezt az élettani jelenséget támogatja a nyirokmasszázs. Éppen ezért finom, lágy, ritmikus mozgás alkalmazható a nyirokmasszázs során.

 

A nyirokmasszázs, más néven nyirokdrenázs hatásai

 

nyirokmasszázs Az idegrendszerre gyakorolt pozitív hatásával nyugtató, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Az immunrendszerre nézve is jótékony hatást fejt ki, alkalmazásával ugyanis fokozódik a szervezet védelmi mechanizmusa.

Javul a szervezet folyadék-, valamint váladékelvezetése.

Mivel javítja az oxigén-ellátást, sebgyógyító, regeneráló hatással bír. Javítja a hajszálerek keringését is.

 

A nyirokmasszázs eredményesen alkalmazható a folyadékegyensúly megtartásában, a regenerálódásban, immunrendszer-erősítésben, acnek (pattanások) gyógyításában, illetve más bőrelváltozások (pl. cellulit, rosacea, vérömleny, terhességi csíkok, vizesedések az arcon, lábödémák) kezelésében.
 
 
Kérje ingyenes tájékoztató anyagunkat és jelentkezzen tanfolyamaink egyikére!