FRISSÍTŐ MASSZÁZS / SVÉDMASSZÁZS

 

Frissítő masszázs

ID-100218580 A frissítő masszázs javítja a vérkeringést és így bizonyos mértékig pótolja az aktív mozgást.Igen kedvező hatású olyan egyének számára, akik ülőmunkát végeznek.Egészségvédő és regeneráló hatása bizonyított, ezért bárkinek ajánlott, aki nem szenved az alkalmazását kizáró betegségek valamelyikében.

Az alkalmazott fogások tekintetében minden európai masszázstípus a svédmasszázson alapul.

 

A 19. században Per Henrik Ling svéd származású gyógytornász és J. Georg Mezger holland orvos munkája révén a masszázs néhány évszázados figyelmen kívül hagyása után ismét nagy tekintélyt vívott ki magának. A klasszikus alapokon nyugvó technikára épül a ma svédmasszázs néven ismertté vált masszázsfajta.

 

Svédmasszázs

 

ID-100221376 A svédmasszázs körülbelül 60 perces, az egész testre kiterjedő masszázskezelés, általános masszázs, mely elsősorban a vérkeringésre és az izomzatra hat, de általa közvetett úton a szervezet egyéb működései is befolyásolhatók.Általában a masszázs a deréktáj, hát masszírozásával kezdődik, majd átdolgozza a csípőt és az alsó végtagokat is. Ezután a vendég a hátára fekszik, és a lábfejen, lábszáron, combokon, csípőkön végigmenve a felső végtagokon fejeződik be a program. A svédmasszázs képezi valamennyi masszázsfogás alapját.

 

Tanfolyamunk mellé továbbképzést is választhat!